Och varför i hela fridens namn skaffar sig Dag-Otto en åsna? Snåfisch Medverkande: Stefan Gerhardsson, Mats Ljung, Siw Carlsson, Jojje Jönsson, Gösta Janson, Jeanette Capocci, Mikael Riesebeck och en livs levande åsna! Manus och regi: Krister Claesson Scenografi: Marianne och Peter Dillberg Kostym: Ingvor Ljung

Snålvatten & jäkelskap

Jag återkommer till dessa årtal senare. Man kan dock tillägga att Matilda och Nils-Erik förekommer redan i 1997 års pjäs, men där är karaktärerna inte färdigutvecklade och denna föreställning brukar inte räknas till Jäkelskaps -serien. Så nu befinner vi oss plötsligt på år 2001 (eller på 1940-tal i pjäsen... ) och Micke Riesebeck och Dag Otto gör succé på Vallarna! Sedan dess har Dag-Otto återkommit 9 gånger. Micke Riesebeck ännu fler gånger! Nu senast i Stulen kärlek... Dag-Otto dok senast upp i 2016 år jubileumspjäs - Jäkelskap i kikar'n - då han fick tända på fyrverkerierna. Ska JAG tända på fyrverkerierna? T'o de'? Här är hela jäkelskapsserien! 2001 - Snålvatten och jäkelskap (Manus & regi: Krister Claesson) 2002 - Bröllop och jäkelskap (Manus & regi: Krister Claesson) 2003 - Barnaskrik och jäkelskap (Manus: Krister Claesson & Gustaf Skördeman, regi: Krister Claesson) Snålvatten och jäkelskap är den första av Stefan&Kristers föreställningar utan Krister Claesson på scenen. Det blev en enorm succé!

Snålvatten och jäkelskap video

Siw Carlsson har berättat att hon blev känd i hela Sverige som "Lennarts mamma! " Uppföljare kom 2002 respektive 2003, med fortsatt handling och delvis samma rollfigurer. Det här är Stefan & Krister-teamets första trilogi som samlats under namnet "Jäkelskapsserien". Men flera av rollfigurerna dök upp tidigarei Hemvärn & påssjuka... Kul att veta: Annika Andersson spelade där Nils-Erik och Matildas dotter. Senare spelar hon sonen Lennarts käresta... Det är NÄSTAN så att man tänker att Lennart gift sig med sin syster! Här är roll listan i ettan i trilogin: Stefan Gerhardsson – Nils-Erik Kristersson Siw Carlsson – Matilda Kristersson Jojje Jönsson – Dag-Otto Flink Mikael Riesebeck – Lennart Kristersson Jeanette Capocci – Inga Olsson Charlie Oscarsson – Valdemar Olsson Gösta Jansson – Sten-Henrik Siw Carlsson och Stefan Gerhardsson - gifta igen! Kul att veta om Snålvatten och jäkelskap: Rollen som Valdemar skulle egentligen ha spelats av Mats Ljung, men han tvingades lämna återbud på grund av sjukdom.

Snålvatten och Jäkelskap | Vallarna Your browser does not support the audio tag. För sjätte året i följd bjuder Nöjespatrullen på lustspel på Sveriges vackraste friluftsteater – Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg. Ett helt nyskrivet lustspel, "Snålvatten och Jäkelskap" som lovar bli något utöver det vanliga. "Svensk obesprutad buskis" när den är som bäst, signerad Krister Claesson. Handlingen: Tiden är 1947 och det tisslas och tasslas på gården. Detta retar den snåle och late bonden, Nils-Erik. Han trivs ju ganska bra med att hustrun Matilda styr och ställer, men kan inte förlika sej med att hon ständigt faller för grannen Valdemars smicker. Sonen i huset har ärvt moderns lättrördhet och faderns lathet och han känner sej misslyckad. Matildas högsta önskan är att bli farmor, men hur ska hon gå till väga? Kan Valdemars dotter vara ett bra parti för sonen? Och varför vill Nils-Erik plötsligt bli vän med Matildas 93-åriga farbror? Nils-Erik får en idé, men är det klokt att involvera byns brevbärare, Dag-Otto, i planerna?

Och aye

Istället blev den revyerfarne Charlie Oscarsson från Borås blixtinkallad inför premiären, även om Snålvatten och jäkelskap blev Oscarssons enda framträdande med Stefan & Krister eftersom Håkan Klamas fick ta sig an rollen i de två uppföljande delarna av Jäkelskapsserien, så var Charlie Oscarsson absolut bäst i rollen! Jojje Jönssons löständer till Dag-Otto försvårade talandet för honom, och på en repetition innan premiären hoppade han omedvetet över några R, vilket regissören Krister Claesson uppmärksammade och fattade tycke för – som blev ett etablerat talfel och signum hos Dag-Otto. Uppföljaren Bröllop och jäkelskap är minst lika rolig som ettan i serien. Här återkommer Gösta Jansson som pingstpastor och knalle som blir på sniskan. Scenen med den aspackade pastorn som ska viga Rakel och Lennart påminner om scenen med den dyngraka pastorn i Strindbergs Hemsöborna... och bevisar också att Strindberg skrev buskis! (Något som Vallarna ytterligare har bevisat med att göra en skitkul uppsättning av Hemsöborna - som faktiskt är mycket trogen originalet! )

och definition

Franz och

  1. SMHI: Värsta ovädret i Stockholm på 111 år
  2. Snålvatten och jäkelskap tv4 play
  3. Och jobs
August 23, 2021