level 1 -Haru plockat svampen själv? Och så antingen: -Nä, det var min svärmor, häromsistens plockade hon sju ton kantareller. eller -Ja, i affären höhöhöhö level 2 -Kommer jordgubbarna från sverige? -vadå ska du prata med dom höhö `´ alla som har sålt svamp, bär eller liknande vet vad jag snackar om level 1 Glöm inte bort att de drar av typ 6 poäng för de gillar inte "upplägget". Allt för att få de där poängen så se kan vinna. Har dock sett typ två avsnitt i hela mitt liv så kan ha fel. level 2 Det är det sista jag hade trott att jag skulle se på reddit. Icat som ligger några 100 meter ifrån där jag bor

Halv åtta hos mig säsong 20

Blev pocherade ägg och bea med det till middag. level 1 Idag ska jag prova att göra butter chicken I min slökokare 😝 level 2 Med kycklingklubbor eller?

  1. Halv åtta hos mis en avant
  2. Halv åtta hos mig 2019 start
  3. Svenska akademien me too late
  4. Veckodagar - ordbokssökning på Glosor.eu - Glosor.eu
  5. Halv åtta hos mig 2016
  6. Halv åtta hos mig säsong 20
  7. Halv åtta hos mig 2020 deltagare
  8. Halv åtta hos mig 2020
  9. Halv åtta hos mig jlc
  10. Halv åtta hos mig recept

Idag är Runebergsdagen i Finland. Johan Ludvig Runeberg (1804-1877) är Finlands nationalskald. Vi äter Runebergstårtor. 150 g smör, rumsvarmt 2 dl socker 2 ägg 1 dl mald mandel ca 50 g 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd (en del av pepparkakor) 1 tsk bakpulver eller bikarbonat 2 dl grädde Till dekoration: 1 dl florsocker ca ½ msk vatten hallonsylt Gör så här: Vispa ihop det rumsvarma matfettet med sockret. Tillsätt äggen ett i sänder och blanda väl. Tillsätt därefter grädden och de ihopblandade torra ingredienserna. Blanda snabbt allt samman till en slät deg. Fördela degen i små pappersformar, gärna cylinderformade, alltså med rak kant. Fyll formarna bara till 2/3. Tryck med mjölig tumme en fördjupning i varje tårta och fyll gropen med hallonsylt. Grädda i 200 gradig ugn cirka 15 minuter. Klicka lite hallonsylt på tårtorna. Rör ut vattnet och florsockret till en tjock kräm. Spritsa krämen i en rund ring runt hallonsylten. Eller gör det genom att droppa ner krämen med hjälp av en sked. (Om du inte har pepparkaka till degen, kan du i stället tillsätta 1 tsk kanel och 1 2 tsk nejlika i degen. )

halv åtta hos mignon

0 Posted by Blekinge 2 years ago Archived Sitter och streamar ett av mina favoritprogram på svensk TV: Halv Åtta Hos Mig Situationen är att kocken för dagen går till köket och ber dig och de andra deltagarna att ta en vända i bostaden och kika. Vad gömmer du för något som deltagarna hittar och vart, varför? 5 comments 50% Upvoted This thread is archived New comments cannot be posted and votes cannot be cast Sort by level 1 Sverige 7 points · 2 years ago Mein Kampf på nattduksbordet. level 2 Blekinge Original Poster 3 points · 2 years ago På orginalspråket. Continue this thread level 1 3 points · 2 years ago Megadildos i garderoben level 1 Bohuslän 3 points · 2 years ago En lite väl stor knivsamling. More posts from the sweden community Continue browsing in r/sweden

Gjorde tacos igår på ribbestek som jag marinerade i en röra av Chipotle och Mulato chilis (torkade och rökta Jalapeño och Poblano chili), lite vatten, vitlök, färskmalet spiskummin, färskmalna koriander frön, cayenne peppar och smält mörkchoklad. Lät fläsket stå i marinaden i 3 timmar i kylen, satte den i en ugnsform men lite vatten i botten för att själva köttet tillagas medans svålet blir krispigt när det hela sätts in i ugnen som är värmd till 175 grader i 2 timmar. Toppings är, i ordning från botten, gräddfil, finhackad rödlök, ribbesteken, hemmagjord guacamole, saften som är kvar i ugnsformen efter tillagning av köttet. Kan rekommendera San Miguel, Staropramen och faktiskt även Corona med en bit lime ner tryckt i flaskan, är säker på att nästan vilken ljus lager som helst passar bra.

Gjorde fyra pizzor med gjutjärnspanna jag lånade av grannen. Fyfaaaan vad gott det blev. Följde Adam Raguseas recept - 1, 5dl vatten 1/4 tsk torr jäst 1tsk socker 1/2tsk salt ca 2, 5dl mjöl Olivolja Krossade tomater Topping Ost Blanda vatten, socker och jäst, låt stå fem minuter, ha i en skvätt olivolja, salt och mjöl, blanda och knåda tills det känns bra. Forma till en boll, häll över olivolja och låt jäsa i två timmar. Häll i tillräckligt med olja i stekpannan så att du kan täcka hela bottnen och lite på sidorna, ha i en nypa salt, rejält med svartpeppar, oregano och basilika. Sträck ut degen, lägg i stekpannan, låt stå en halvtimma. Sätt stekpannan på plattan på mellanvärme (jag körde 5 av 9). Blanda 3/4dl krossade tomater med en skvätt olivolja, lite socker, en nypa salt, svartpeppar, lite chiliflakes, oregano och basilika, strö på pizzan ända till kanterna. Toppa med det du vill. Låt den stå på plattan i typ 7-8 minuter eller tills du tror att det kommer brännas, släng in i ugnen som är på grillinställning.

Jag var lite bakfull i lördags och hittade ett paket fläskfärs i frysen som jag stekte och åt med en bit bröd. Enbart salt och peppar utöver köttfärsen. Detta var absolut ingen höjdare och kom på att jag nog aldrig hade ätit just enkom fläskfärs från den vanliga matvaruhandel tidigare. Är det lika jäkligt att få ner även utan bakfullesymtom. P. s. Om tre veckor när alla 95% av r/sweden ligger hemma i Corona så kommer denna tråden låta ungefär " jaså åt du också potatis och bönor i tomatsås? "

August 24, 2021